O nama

Financijska edukacija pojedinaca postaje sve važnije zbog sve složenijih financijskih proizvoda i usluga u rastućim i sve dinamičnijim financijskim tržištima. Financijska tržišta  i financijski derivati se svakodnevno proširuju, a time  postaju potrebnija sve kompliciranija znanja.

Kako bi se podigla razina financijske pismenosti svakog pojedinca,  na području Hrvatske od ulaska u EU  postala je obveza sa strane države da se isti programi potiču i prate, te da se donose mjere  i programi u cilju što većeg podizanja znanja svih građana o svim mogućnostima i  posljedicama znanja o financijskoj pismjenosti.

Država je sa svoje strane donijela zakone i obvezala se na edukaciju i  povećanje financijske pismenosti koja je po svim ispitivanjima javnog mišljenja na nedovoljno visokom nivou, posebno u odnosu na zemlje članice EU(Z)-a. Cilj tih mjera je poticanje svih pojedinaca i odgovoran odnos prema financijskim proizvodima i  uslugama s posebnim naglaskom na upravljanje osobnim financijama.

Donedavno nije bilo sustavnog pristupa financijskom obrazovanju građana, sa izuzetkom programa koje su provodile određene nevladine organizacije putem radionica, okruglih stolova, seminara,

Uslijed kriznih situacija, nestabilnosti za vrijeme gospodarskih kriza postaje sve više značajna financijska pismenost  svakog pojedinca i  obitelji  jer se u tim vremenima stvaraju pretpostavke za razne vrste prevara od pojedinaca kao i  institucija i  ustanova. Bez adekvanog znanja o prilikama i prijetnjama na tržištu i alatima kako sačuvati i oploditi svoj kapital možete vrlo lako postati meta pojedinaca i institucija preko kojih možete umanjiti ili izgubiti svoj kapital. Cilj našeg djelovanja je transparentnost o takvim tvrtkama i stvaranje klime gdje zajedno možemo utjecati na odstranjivanje takvih negativnih dešavanja iz ove industrije i poticanje rada sa provjerenim institucijama.

Kako bi djelovanje bilo transparentno odlučili smo da svoje aktivnosti provodimo preko Udruge za edukaciju i financijsko savjetovanje.

Naša misija

Osnovni cilj našeg djelovanja je podizati svijest i znanje što većeg broja pojedinaca I grupa o svim rizicima i  mogućnostima koje se pružaju na tržištima u današnjim i budućim vremenima.

Cilj nam je upoznati što veći broj građana  posebno u regijama uz more, gdje su anketna istraživanja pokazala da je financijska pismenost na najmanjem nivou u državi, sa rizicima pojedinih financijskih tipova ulaganja kao i  svim pozitivnim aspektima takvih ulaganja.

Osnovni cilj našeg djelovanja je kroz edukaciju o financijskoj pismenosti omogućiti članovima udruge Udruge za edukaciju i financijsko savjetovanje, ali  i  drugim građanima da na pravi način pristupaju izazovima novih vremena, bez strahova, uz izbjegavanje što većeg broja opasnosti koje ih očekuju u svakodnevnom radu.

Naša vizija

Adria Trading Consulting

Obuhvatom sve većeg broja građana kroz naše programe, stvoriti ćemo okruženje za donošenje promišljenih i inteligentnih investicijskih odluka naših klijenata.

Našim klijentima ćemo omogućiti edukaciju putem: seminara, kroz predavanja uživo (webinari), te kroz edukacijske knjige i  brošure. Naša vizija je da upoznavanjem naših korisnika sa funkcioniranjem financijskih tržišta i  različitim strategijama trgovanja stvorimo zadovoljne korisnike  s kojima ćemo u budućim vremenima biti spremni podijeliti znanja i  rizike za zajedničke programe financijskih ulaganja sa osnovnim pretpostavkama izbjegavanja raznoraznih prevara i  manipulacija.

Posvećeni smo poboljšavanju usluga koje nudimo klijentima kao i izgradnji najviše razine povjerenja koja im omogućava pouzdano trgovanje.  

Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje Udruga za edukaciju i financijsko savjetovanje obrađuje odnosno prikuplja prilikom posjeta našoj internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Politika zaštite privatnosti obuhvaća: Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka, Politiku vezanu uz korištenje i pohranjivanje Kolačića (HTTP cookies), Pravila vezana uz Newsletter, Web trgovinu, Sigurnost, Rokove pohranjivanja, Prava korisnika, Automatiziranu obradu, Veze s drugim stranicama te Obavijest o promjenama i kontakt.
Udruga za edukaciju i financijsko savjetovanje se obavezuje da prikupljene podatke o klijentima koristi u skladu sa Politikom privatnosti i da podaci o posjetiteljima website-a neće biti zloupotrebljeni.